.

“KABATAŞ HELVASI” Coğrafi İşaret Olarak Tescillendi.

Bayramlarımızın olmazsa olmazı Ata’dan, Dededen yadigar kalan pekmezli ceviz helvamız. 2011 yılından itibaren İlçe Kaymakamlığı ve Belediyemiz girişimleri sonucunda, Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından tescil ettirilmiştir.

Kabataş Helvası(Cevizli Helva) olarakta bilinen helvamız lezzetli olmasının yanında tam bir enerji deposu olması nedeniyle, özellikle ilçemiz ve çevre ilçelerde ki helva severler tarafından severek tüketiliyor…
“Kabataş Helvası” 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 05.11.2011 tarihinden itibaren korunmak üzere 18.12.2017 tarihinde tescil edilmiş ve artık resmileşmiştir. Belediye olarak bundan sonra değerlerimize sahip çıkarak korunması ve tanıtımı için gereken özveriye devam edeceğiz.