.

Ordu Kabataş’ta Tarih İlgi Bekliyor

Ordu  İli Kabataş ilçesi sınırları içinde yer alan Beylerli Köyü Aşağı Mahalle’de yer alan yaklaşık 160-170 yıllık bir tarihe sahip olan Ahşap Camii (Çivisiz Camii) ilgililerin ilgisini bekliyor.

Tarihi eserlere olan ilgisizliğimizin en son örneklerinden biri de Beylerli Çivisiz Cami. Köyün aşağı Mahallesinde dere kenarın yer alan camii kaderine terk edilmiş durumda. En son 1954 yılında tamirat gören cami zamana meydan okurcasına hala ayakta.

Fakat böyle giderse yakın bir gelecekte ilgisizlik nedeniyle yerinde yeller esecek gibi.

Ahşap mimarinin güzel eserlerinden biri olan bu eserin kurtarılması için Ordu Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kabataş Kaymakamlığı ve Kabataş Belediyesini köy sakinleri göreve davet ediyorlar.

Ya yerinde restorasyona tabi tutulmalı, ya da vatandaşların görebileceği merkezi bir yere aslına uygun olarak monte edilmeli. Yoksa bir güzelim tarih göz göre göre yok olup gidecek.

Zaten ilimizde oldukça az olan tarihi eserlerimizden bir de ihmal karlığa kurban edilmemeli.